«محمد کشتی‌آرای» به معاملات مدرن شمش طلا در بورس کالا اشاره کرد و اظهار داشت: بازار فیزیکی و مدرن طلا می‌توانند همراه با هم پیش بروند و هرچقدر عرضه‌ها در بازار طلا بیشتر و متنوع‌تر شوند، امکان ثبات قیمت‌ها نیز بیشتر خواهد بود.

وی افزود: بازار فیزیکی مشتریانی دارد که به دلیل ناآشنایی به معاملات بورس کالا به بازار سنتی وفادارند که البته آن‌ها نیز به مرور با معاملات مدرن آشنا می‌شوند.

کشتی‌آرای گفت: به طور طبیعی در شروع کار یک بازار مدرن ابتدا افرادی متقاضی می‌شوند که به لحاظ تکنیکی، آشنایی اولیه با روش معاملات را دارند. یعنی در مرحله نخست افراد با آگاهی از بورس وارد معاملات می‌شوند و در ادامه ممکن است به دلیل جذابیت‌های یک بازار، افراد عادی نیز به این سمت تمایل پیدا کنند که به نظر می‌رسد معاملات گواهی شمش طلا دارای جذابیت زیادی است.

رییس سابق اتحادیه طلا و جواهر ایران خاطرنشان کرد: همچنین دسته دیگر، موسسات و شرکت‌هایی که خواهان سرمایه‌گذاری در حوزه طلا با اطمینان خاطر از نوع معاملات هستند به بورس مراجعه می‌کنند و آن‌ها نیز روش معاملات مدرن را بیشتر از سنتی می‌پسندند.

به اعتقاد وی، یکی از مزایای بورس کالا برای مشتریان حقیقی، اطمینان به طلای خریداری شده است. به هر حال در بازار فیزیکی با ریسک‌هایی مانند عیارسنجی نادرست و تقلبی بودن طلا و سکه مواجه هستیم و متقاضیان همواره این ریسک را برای خرید خود باید در نظر بگیرند؛ اما در بورس کالا این ریسک به طور کامل از بین رفته است.

کشتی‌آرای افزود: مشتری با خرید گواهی سپرده شمش طلا به طور کامل از عیار و وزن طلای خریداری شده خود که نزد خزانه بانک وجود دارد، اطمینان داشته و در گواهی که مالکیت فرد به میزان مشخصی طلا را نشان می‌دهد در بورس معامله می‌شود؛ بنابراین نگرانی بابت تقلبی بودن کالای خریداری شده نخواهد داشت.

این فعال باسابقه بازار طلا عنوان کرد: معمولاً افراد حرفه‌ای، قادر به تشخیص عیار و اصل بودن طلای معامله شده هستند و این افراد در بازار سنتی هم می‌توانند بدون مشکل خرید و فروش انجام دهند؛ اما آن دسته از افرادی که نمی‌توانند به راحتی تقلبی بودن طلا و سکه را تشخیص دهند باید به کمک یک مشاور، خرید خود را انجام دهند. با این تفاسیر در بورس کالا کار برای این دسته از مشتریان راحت شده و مشکلات و ریسک‌های سنتی معاملات حل شده است.

وی یادآور شد: در سال‌های قبل یکی از موانعی که در ابتدا جلوی پای سرمایه‌گذاران خرد بود، حجم عرضه‌های صورت گرفته بود؛ یعنی فقط افرادی می‌توانستند وارد معاملات بورس شوند که سرمایه‌های کلان داشتند و امکان خرید خرد وجود نداشت. به تدریج با اصلاحاتی که صورت گرفت امکان انجام معاملات برای سرمایه‌های خرد نیز به وجود آمد؛ بدین طریق افرادی که قصد دارند طلا را به صورت گرمی و یا حتی کمتر خریداری کنند می‌توانند به عنوان متقاضی در بورس اقدام کنند.

کشتی‌آرای خاطرنشان کرد: هر گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا معادل یک دهم گرم طلاست و به عبارتی با وجه حدود ۳۰۰ هزار تومانی امکان سرمایه‌گذاران در بازار طلا فراهم شده است.

گفتنی است، با استقبال مردم و سرمایه گذاران از معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا، حجم این معاملات از یک تن فراتر رفته و مردم یک بازار امن و جذاب را بدون ریسک سرقت و نگهداری طلا، تقلبی بودن یا عیار پایین طلا، خرید به صورت آنلاین و معاف از مالیات را تجربه می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید