در نشست خبری مدیرعامل تنوین مطرح شد؛
سامانه NIB مارکت تامین سرمایه نوین رونمایی شد
مدیرعامل تنوین از آغاز کار سامانه NIB مارکت تامین سرمایه نوین خبر داد و گفت: این سامانه در آینده بیش از این توسعه خواهد یافت.
به گزارش پیشگشایش، داوود رزاقی در نشست خبری رونمایی از سامانه NIB مارکت تامین سرمایه نوین، به درباره عملکرد این شرکت، اظهار داشت: تثبیت جایگاه سودآورترین تامین سرمایه کشور، حفظ جایگاه بزرگترین تامین سرمایه از لحاظ سرمایه، تامین مالی ۶۹ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد ریالی و افزایش حجم منابع تحت مدیریت اهداف ما در سال ۱۴۰۲ است.
وی افزود: در بین شرکتهای تامین سرمایه، هفت درصد سهم از بازار در اختیار تامین سرمایه نوین است. در حوزه انتشار اوراق، اوراق مرابحه وزن بیشتری در داشته است.
مدیرعامل تامین سرمایه نوین با اشاره به صندوقهای تحت مدیریت این شرکت، خاطرنشان کرد: ما ۱۰ صندوق تحت مدیریت داریم. حدود پنج درصد سهم از بازار در حوزه صندوق ها در اختیار تامین سرمایه نوین است.
رزاقی ادامه داد: صندوق نهال به صندوق ETF رشدی تبدیل شد که به زودی معاملات خود را در بورس تهران آغاز خواهد کرد. بر اساس پیشبینیها این صندوق ۲۴ الی ۲۵ درصد سودسازی خواهد داشت.
مالیات پرداختی تنوین؛ صفر!
مدیرعامل تامین سرمایه نوین درمورد وضعیت صورتهای مالی این شرکت گفت: در سال گذشته ما رشد سود عملیاتی شرکت را داشتیم. سود خالص شرکت نیز به ۱۸۵۸ میلیارد تومان رسیده است.
وی تصریح کرد: با توجه به قوانین، مالیات پرداختی ما صفر بوده و این موضوع در سال ۱۴۰۲ هم وجود دارد. در سال گذشته صد میلیارد تومان افزایش سود از این محل داشتیم.
رزاقی به تشریح برنامه های تنوین در سال ۱۴۰۲ پرداخت و تصریح کرد: هفت هزار میلیارد انتشار اوراق بدهی جدید، توسعه کمی و کیفی صندوقهای سرمایه گذاری و افزایش منابع صندوق به ۴۸ هزار میلیارد تومان از جمله برنامههای پیشبینی شده در سال جدید است.
آخرین وضعیت تنوین از زبان مدیرعامل
مدیرعامل تامین سرمایه نوین در پاسخ به سوال خبرنگار شهر بورس مبنی بر «وضعیت نماد تنوین در بازار سرمایه» گفت: سهم ما با توجه به ظرفیتی که دارد، متاسفانه نتوانسته جایگاه اصلی خود را پیدا کند. در این موصوع، حضور سایر شرکتهای تامین سرمایه و رقابت نیز بیتاثیر نبوده است. ترکیب سهامداران نیز بر روی روند سهم تاثیر گذاشته است.
وی افزود: کاری که مدیران شرکت میتوانند برای سهم انجام بدهند، سودآوری برای شرکت است. سودسازی شرکت نیز روند خیلی خوبی داشته و این موضوع دیر یا زود اثر خود را بر روی نماد شرکت خواهد گذاشت. پی بر ای تنوین در حال حاضر یک سوم پی بر ای صنعت است و میتواند رشد دو برابری را تجربه کند.
رزاقی درباره کاهش حدنصاب خرید سهام صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت به حداکثر ۱۰ درصد، اظهار داشت: در سبد صندوق با درآمد ثابت، نباید سهام وجود داشته باشد. با توجه به افت های اخیر، سازمان از صندوقها استفاده کرده و مانع از افت سریع بازار سرمایه شد. با این حال، رویکردی که الان وجود دارد رویکرد خوبی است.
مدیرعامل تنوین تاکید کرد: تیم جدید هیئت مدیره سازمان بورس تلاش میکند تا جای ممکن سهام را از صندوق ها خارج کند. سهم ۱۰ درصدی سهام در این صندوقها باعث کاهش ریسک آنها شده و تلاش میشود این ریسک به صفر نزدیک شود.
رشد صندوق پالایش ادامه دارد؟
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری راجعبه آخرین وضعیت صندوق پالایش یکم، عنوان کرد: بازارگردانی این صندوق پنج ماهی میشود که کار خود را آغاز کرده است. این صندوق از لحاظ تعداد سرمایهگذاران صندوق بزرگی است و مشکل خاص خودش را دارد.
رزاقی ادامه داد: زمانی که بازارگردانی این صندوق آغاز شد، نزدیک به ۹۷ درصد از شناوری آن در اختیار سرمایه گذاران خرد بود. در ابتدا بیش از سه میلیون نفر با این صندوق درگیر بودند و اعتراضات زیادی داشتند. با تغییرات انجام شده، nav صندوق رشد کرد و قیمت معاملاتی به آن نزدیک شد.
مدیرعامل تامین سرمایه نوین عنوان کرد: با توجه به سودسازی نمادهای پالایشی، پیشبینی مجمع خوب برای آنها دور از ذهن نیست. در این شرایط، وضعیت صندوق بهتر از این هم خواهد شد. حتماً قیمت صندوق پالایش به nav خود خواهد رسید.
بورس جای نگرانی ندارد
وی به تشریح وضعیت بازار سرمایه پرداخت و خاطرنشان کرد: تجربه تلخی از سال ۱۳۹۹ در ذهن سرمایه گذاران ایجاد شده است. به همین خاطر با کوچک ترین نوسان شاهد واکنش هیجانی هستیم. با این حال بازار جای رشد دارد و نسبت به بازارهای مواری رضد چندانی نداشته است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: پی بر ای بازار ۶.۷ است و جای نگرانی ندارد. به نظر میرسد روند ملایم و رو به بالایی را در کلیت بازار شاهد باشیم. تا پایان فصل مجامع رشد بازار فعلا ادامه خواهد داشت.
با شرایط تورمی، بورس عقب ماندگی خود را جبران و بازار مناسبی برای سرمایه گذاری خواهد بود.
مشکلات تاسیس صندوق جدید
رزاقی، مشکلات تاسیس صندوق جدید را یکی از معضلات شرکتهای تامین سرمایه دانسته و گفت: هشت تامین سرمایه، سهامدار بانکی دارند. با توجه به قوانین این هشت تامین سرمایه برای تاسیس صندوق باید مجوز بانک مرکزی را داشته باشند. همین موضوع نیز به رقابت نابرابر بین تامین سرمایه ها منجر شده است.
مدیرعامل تامین سرمایه نوین ادامه داد: ما باید صندوقهای طلا، بخشی، شاخصی و اهرمی داشته باشیم اما مجوز تاسیس صندوق خیلی به سختی صادر میشود. به همین خاطر مجبور هستیم تبدیل صندوق میکنیم.
سامانه NIB مارکت تامین سرمایه نوین چه ویژگی هایی دارد؟
سعید نیک نام درباره سامانه NIB مارکت تامین سرمایه نوین گفت: این سامانه دو استراتژی کلی را دنبال میکند. یکی تسهیل سرمایهگذاری در صندوقهای صدور و ابطال و دیگری مدیریت داده و هوش تجاری.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهایی که نسبت به رقبا در این زمینه داشتیم، توانستیم بستری ایجاد کنیم که در آینده به فضای دیجیتال مارکتینگ و برندسازی شرکت کمک کند. همچنین گزارشهای مختلف مرتبط را ارائه بدهیم.
مشاور فناوری اطلاعات شرکت تامین سرمایه نوین درباه برنامههای توسعهای این سامانه گفت: افزایش کاربر و قویتر کردن برند جزو برنامههای آتی سامانه NIB مارکت تامین سرمایه نوین است. این سامانه شامل سه پخش پنل، سامانه و آکادمی میشود.
نیکنام ادامه داد: تسهیل خرید و فروش صندوق های سرمایه گذاری و واریز سود بخشی از امکاناتی است که از طریق این سامانه در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد.